Clichékoning

CLICHEKONING 700‘Ik moet het team een compliment maken, want in z’n algemeenheid ben ik tevreden over het vertoonde spel. We stonden goed, als een hecht collectief, in fases was er een hoge balcirculatie en zetten we goed druk op de bal, zaten er kort op. Alleen moet je er vanaf het begin boven op zitten, want de Graafschap is een team dat je niet zomaar verslaat. De Vijverberg is een heksenketel, altijd lastig. Sowieso moet je de tegenstander nooit onderschatten. Je gaat het veld in om vroeg op 1-0 te komen, maar als je dan zo snel achter komt gaan de kopjes hangen en loop je de hele wedstrijd achter de feiten aan. En we wilden nou juist niet meteen op achterstand komen. Dat zijn slordigheden, die mogen gewoon niet gebeuren op dit niveau.

De arbitrage hadden we ook niet aan onze zijde, want de Graafschap kreeg een rode kaart. Dan moet je tegen tien man verder, en dat is vaak moeilijker voetballen dan tegen elf. En als we een paar minuten daarna die zuivere strafschop hadden gekregen, was het een hele andere wedstrijd geworden. We hadden die in mijn ogen moeten hebben. Was net een goede fase, genoeg druk van onze kant, maar als je de kansen niet benut, gaat-ie er aan de andere kant in. Maar ja, dat weet je, dat is voetbal. Vervolgens missen we vlak voor rust een kans op de aansluitingstreffer, waardoor je toch heel anders de rust in gaat. Je houdt hoop, het blijft tenslotte elf tegen elf – oh nee, we stonden tegen tien man – de bal is rond en kan alle kanten op in de tweede helft. Maar als dan na rust dat doelpunt van de Graafschap uit de lucht komt vallen, weet je dat de wedstrijd feitelijk gespeeld is. Vervolgens probeer je nog iets te forceren met een aanvallende wissel om de wedstrijd te doen kantelen, maar ook dat hielp niet.

Nu eerst uithuilen en de rug rechten, en dan ons richten op de volgende wedstrijd. Ik wil me nergens achter verschuilen, maar we hebben een jong team en veel blessures, wat dat betreft zitten we in de hoek waar de klappen vallen. Ik ben momenteel niet te benijden. We zijn nog altijd bezig met aan een teamproces, ik zie groei en heb genoeg aanknopingspunten gezien om verder te kunnen. Misschien hebben we te weinig winnaars in ons team, behalve mensen als een Jansse, een Pieterse en een Klaasse, die altijd een signaal afgeven. Ze moeten vooral plezier blijven houden in het spelletje, maar ik eis wel passie, strijd en het nakomen van duidelijke afspraken.

We durven nu niet al te veel naar de ranglijst te kijken, maar het zou prettig zijn als we een serie neer kunnen zetten, dan kom je in een flow. Na een overwinning ziet onze wereld er sowieso heel anders uit. Daar hebben we nog dertien wedstrijden voor, dat zijn dertien finales waarin we er zullen moeten staan en punten moeten sprokkelen, elke week weer drie punten – anders kan het doek weleens gaan vallen. Vooral thuis moeten we met de steun van het publiek punten kunnen halen, misschien kunnen we dan zelfs nog kijken naar het linkerrijtje en een plekje in de play-offs.
Nu kijken we van wedstrijd tot wedstrijd; als we dit als team vasthouden krijgen we het op de rails en kunnen we naar boven kijken en ons in ieder geval rechtstreeks veilig spelen. Volgende week hebben we onze eerste test met PSV-thuis. Ik vraag van die jongens niet meer dan strijd, passie en doorzettingsvermogen, en als het publiek er als twaalfde man achter gaat staan, moeten wij ons zeker rechtstreeks kunnen handhaven.

Momenteel ben ik me aan het beraden op de toekomst, ik kan daar in deze fase van de competitie nog niets concreets over zeggen. Binnenkort ga ik met de club om de tafel zitten. Er is de intentie om met elkaar door te gaan, maar je weet nooit hoe het loopt, zo werkt het in de voetballerij. Wie weet welke trein er nog voorbij komt. Ik vind het spelletje nog steeds fantastisch. Elke dag op het veld staan, het gras ruiken, bezig zijn met die gasten. Ik wil de ploeg weer op de rails zien te krijgen. Het is een prachtige club, met fantastische supporters die altijd achter de ploeg staan. Het stadion is tijdens thuiswedstrijden een onneembare vesting, clubs komen hier niet graag naartoe. En ik ben hier gekomen om iets neer te zetten, niet om zomaar te cashen. Dus in principe teken ik bij, maar je weet nooit. In de voetballerij is niets uitgesloten.’

N.B: De vragen van dit interview zijn niet opgeschreven. Die zijn voor de Clichékoning immers niet relevant.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *