Randy reist: Pearl Harbor & Udvar-Hazy Center

Regelmatig plaats ik op dit blog foto’s van mijn reizen. Dit keer, foto’s van twee keerpunten in de Tweede Wereldoorlog, vanuit Amerikaans oogpunt dan: Pearl Harbor en Steven Udvar-Hazy Center, een dependance van het luchtvaartmuseum Smithsonian Air & Space Museum in Washington D.C.

Op 7 december 1941 viel Japan de Amerikaanse marinebasis Pearl Harbor aan. Ruim 2400 Amerikanen kwamen hierbij om het leven, tientallen schepen en vliegtuigen werden vernietigd. Dit bleek achteraf een van de vele keerpunten van de Tweede Wereldoorlog te zijn, want door de aanval raakte Amerika actief betrokken bij het mondiale conflict. Het zou van een enorme invloed zijn op de uitkomst van de oorlog.

De Tweede Wereldoorlog eindigde in de zomer van 1945, nadat de Amerikanen begin augustus twee verwoestende atoombommen dropten op de Japanse steden Hiroshima en Nagasaki. Het vliegtuig dat de atoombom op Hiroshima wierp staat vandaag de dag in een hangar naast het vliegveld Washington Dulles: het Steven Udvar-Hazy Center in Chantilly.

Bekijk hieronder foto’s van zowel Pearl Harbor als het Steven Udvar-Hazy Center, bezocht in respectievelijk 2006 en 2019.

Klik op de eerste foto linksboven om de foto’s te bekijken. Door het fotoalbum bladeren kan door te swipen (telefoon/tablet) of de cursortoetsen te gebruiken (desktop).

Pearl Harbor (eiland Oahu, Hawaii)

 

Steven F. Udvar-Hazy Center (Chantilly, Virginia)

Benieuwd naar andere foto’s? Bekijk dan hier een overzicht van de tot nu geplaatste fotoverzamelingen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *