Randy reist: favela Santa Marta, Rio de Janeiro

Regelmatig plaats ik op dit blog foto’s van mijn reizen. Dit keer van Santa Marta, een wijk in Rio de Janeiro, Brazilië. 

Favela Santa Marta is een van de favela’s (sloppenwijken) van de Braziliaanse metropool Rio de Janeiro. Jarenlang was de wijk berucht om haar drugscriminaliteit, inmiddels gaat het een stuk beter. In het kader van re-integratie zijn er sinds 2008 veel nieuwe huizen met riolering, watervoorziening en elektriciteit gebouwd. Santa Marta telt nu zo’n 8000 inwoners, wonend in 2000 stenen en 500 houten huizen. Verder heeft de wijk vier kleuterscholen, drie bakkerijen, twee sportvelden en een kleine markt. 

Hoewel het qua ontwikkeling de goede kant op gaat met Santa Marta, zijn aan beide ingangen van de wijk nog wel permanente politiebureaus gevestigd. Desondanks is de wijk inmiddels geschikt voor bezichtiging, zij het met begeleiding van een ex-bewoner.

Michael Jackson in Santa Marta
Midden jaren ’90 werd een deel van de videoclip van Michael Jacksons They Don’t Care About Us opgenomen. (De andere helft van de clip is geschoten in Pelourinho, Salvador – voetbalverslaggever Sierd de Vos refereerde hier in 2014 aan.)

Klik op de eerste foto linksboven om de foto’s te bekijken. Door het fotoalbum bladeren kan door te swipen (telefoon/tablet) of de cursortoetsen te gebruiken (desktop).

Benieuwd naar andere foto’s? Bekijk dan hier het overzicht van de tot nu geplaatste fotoverzamelingen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *