Randyblogs op Het is Koers! – Shut up fish!

Het is Koers! (hetiskoers.nl) is een wielerblog. Met ongeveer 1 miljoen unieke bezoekers per jaar is het een van de grootste Nederlandstalige sites over wielrennen. Hieronder een fragment uit het verhaal ‘Shut up fish!’, dat ik schreef voor Het is Koers!. Over de Duitse wielrenner Jens Voigt, onwillige vissen, tegenstrever Matthias Brändle en het nieuwe werelduurrecord. Lees het artikel op Het is Koers!

‘Waar hij na zijn wielercarrière zou gaan vissen was voor velen onbekend. Misschien aan de boorden van de beruchte Spree, de rivier die dwars door zijn woonplaats Berlijn meandert en waar verschillende Oost-Duitsers ooit naar hun vrijheid hadden gezwommen. Wellicht het Spreewald of een van de andere bosrijke natuurparken rondom Berlijn, met hun plassen en meertjes. Misschien ging hij op de bonnefooi op reis, met of zonder kinderen.
In ieder geval waren de toeclips verruild voor regenlaarzen.
‘Kijk Vati!’ schreeuwt een jongensstem.
Papa Jens besloot even te gaan avondvissen en had zijn tweede zoon Julian meegenomen. Ze zaten nu bijna een uur in het schemerduister aan de waterkant, zonder iets te hebben gevangen…’

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *